2019

Antti Laitinen

In 2019, in het kader van het Fins voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie, heeft eu   space sculpture de kunstenaar Antti Laitinen (geboren in 1975 in Raahe, Finland – woont en werkt in Finland) uitgenodigd om tussen te komen in dit park om bijzondere kunstwerken te creëren.

Hij heeft ons verschillende kunstwerken onthuld waaronder een creatie.

In het voorgesteld werk van Laitinen, Broken Landscape, heeft de kunstenaar bepaalde delen van een struik verwijderd om de struik daarna weder samen te stellen met ijzeren staven tussen de takken met behoud van de initiële vorm. De openingen tussen de takken zijn niet natuurlijk, de struik lijkt wedersamengesteld te zweven in het landschap. Het oog van bezoeker vindt wel de stalen kaders die de initiële vorm herstellen.

Het werk Nail Trunk bestaat uit een imposant omgevallen boomstam uit een Brussels park, die bedekt wordt met gegalvaniseerde nagels om een harnas te vormen. Dit werk zal aangevat worden vanaf half juni 2019 en zal gedurende de gehele duur van de tentoonstelling verder “gehamerd” worden door de kunstenaar, studenten van ed Luca School of Arts van Brussel en de bezoekers van het park die uitgenodigd worden elke zondag van 14u tot 16u om te participeren. Het kunstwerk bevindt zich nu in het park van de Villa Carpentier in Ronse, een parel van de befaamde architect Victor Horta (link Villa Carpentier).

Tegelijkertijd, werden foto’s en video’s van zijn werken en performances getoond in La Patinoire Royale/Galerie Valérie Bach (Veydtstraat 15 in 1050 Brussel – link tentoonstelling)

www.anttilaitinen.com

www.anhava.com

Retour à la page

Découvrez plus d'expositions ici